• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Downloads

Søgemaskine

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lær Italien at kende

ABRUZZO - Chieti - Fara Filiorum Petri

Fakkelfesten Le Farchie

Januar 2020

Le Farchie di Fara Filiorum Petri


Hvert år den 16. januar fejrer indbyggerne i den lille by højtiden Le Farchie di Sant'Antonio ved at brænde enorme fakler med en omkreds på over en meter og en højde på mere end ti meter.

Disse enorme brændende fakler har deres oprindelse i prækristne, symbolske ritualer.

Le Farchie di Fara Filiorum Petri


Helgenen Antonio ses som dyrenes beskytter, og var tidligere meget dyrket i Abruzzo-regionen. Rødderne for traditionen med faklerne findes sandsynligvis i kulten omkring det hellige bål - et ritual for renselse og genfødsel i antikkens Abruzzo.

Der er tolv af de enorme fakler, en for hver by i distriktet. Hele begivenheden tiltrækker et stort antal besøgende fra hele regionen. 

Fejringen har også sin oprindelse i senere hændelser, fra dengang franske arméer ankom til Italien efter revolutionen i 1798 og 1799.
Da franskmændene gik ind i Abruzzo lykkedes det indbyggerne i denne lille by at undvige fjenden ved at barrikadere sig i deres hjem. Ved et mirakel gik der ild i skoven som omgiver byen, og i solnedgangen lignede det en stor armé som ville gå til modangreb. Dette fik den franske armé til at fortsætte forbi, og i stedet indtage andre byer i området. Indbyggerne i byen var sikre på at det var helgenen Sant'Antonio Abbate som havde beskyttet dem.
Le Farchie di Fara Filiorum Petri

 

2020: 16/1

www.abruzzoturismo.it

Page Footer DK

ENIT – Den Italienske Stats Turistbureau – Gärdesgatan 14, SE-115 27 Stockholm – tlf +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it