• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Downloads

Søgemaskine

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lær Italien at kende

LAZIO - Civita di Bagnoregio

Civita di Bagnoregio

"Den døende by"

Civita di Bagnoregio - Den döende staden


På toppen af en bakke, omtrent 10 mil nord for Rom, tårner den lille by op, som var den vokset direkte ud af klippen.
Den 1200 år gamle by er utrolig velbevaret, og udsigten derfra er mageløs. Her har tiden stået stille, og den lille by kan kun nås til fods via den bro, der forbinder den med resten af verden.

Klippen, hvor byen er beliggende, er ved at styrte sammen på grund af de to floder i dalen nedenfor, som forårsager en kontinuerlig erosion i området.

Byen blev bygget i 800-tallet oven på en etruskisk, førromersk boplads. I løbet af de seneste århundreder har befolkningen gradvist forladt byen, som i dag er stort set ubeboet, på nær nogle få indbyggere, der stadig findes i byen. Et stort antal besøgende fra hele verden strømmer til for at se "den døende by", og Regionen Lazio gennemfører nu en kampagne for at redde den populære turistattraktion og forhåbentlig også få den med på Unescos liste over verdensarv.

I dag findes der kun nogle få bed & breakfast og restauranter tilbage i byen, men der er risiko for, at alt inden for kort tid forsvinder helt og holdent!

Du kommer nemmest frem med tog til Orvieto, derfra kører CO.TRA.L med busser til/fra Orvieto (22 km), der går også bus til/fra Viterbo(27 km), dog ikke på søndage.

Noter:

http://www.civitadibagnoregio.it/comeraggiungerci.htm

Page Footer DK

ENIT – Den Italienske Stats Turistbureau – Gärdesgatan 14, SE-115 27 Stockholm – tlf +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it