• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Downloads

Søgemaskine

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lær Italien at kende

PIEMONTE / LOMBARDIA

Maggioresøen (Lago Maggiore)

Lago Maggiore


Klimaet ved Lago Maggiore-søen er mildt, og gennem århundreder er parker og eksotiske haver anlagt og trives her. Søens vestlige del ligger i Piemonte-regionen, den østlige i Lombardia, og mod nord titter den ind i Schweiz. Den vestlige bred er den mest livlige med mange hoteller og restauranter i byer som Arona, Stresa og Pallanza.

 


Stresa
er søens metropol med sin blomsterpragt og charmerende villaer. Fra den elegante strandpromenade har man udsigt til øerne Isole Borromee (Isola Bella og Isola Madre) med paladser og udsøgte barokhaver, som man kan bruge en hel dag på at nyde. Du skal selvfølgelig også på sejlture på søen. De internationale musik-uger i Stresa lokker et stort publikum, så bestil hotellet i god tid.

Isola Madre, Lago Maggiore

 

Ved siden af Stresa ligger Verbania-Pallanza, hvor bl. a. komponisten Toscanini nød sine somre. Den strategisk beliggende Arona var før i tiden en vigtig handelsstation mellem Milano og Schweiz og har et historisk interessant og pittoresk centrum. Bagved beskyttes den af bjerge og dybe skove.

1800-tals villaer sætter deres fredfyldte præg på Laveno-Mombello på søens østlige bred. Herfra tager du svævebanen op ad Sasso del Ferro-bjerget for at tage en gåtur op til et udsigtspunkt med strålende vue over søen. Eller tag en sejltur til eneboerens S. Caterina del Sasso fra 1200-tallet.

 

 

Page Footer DK

ENIT – Den Italienske Stats Turistbureau – Gärdesgatan 14, SE-115 27 Stockholm – tlf +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it