• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Downloads

Søgemaskine

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lær Italien at kende

LOMBARDIA

Comosøen (Lago di Como)

  Bellagio, Lago di Como

Såvel italienske industrimagnater som Hollywoodstjerner vælger et feriested ved Lago di Como. Her venter beroligende smukke byer og små flækker indfattet i en frodig grøn vegetation. Den korte afstand til Milanos pulserende jetset-liv er selvfølgelig også en tillokkende faktor.

Como-provinsen har siden 1500-tallet været domæne for silke, og derfor afsætter du naturligvis lidt tid til shopping af silkestoffer. Silkeormene og silkeindustriens historie har et dedikeret museum (Museo della Seta) inde i hyggelige og livlige Como, hvor den tusindårige historie er allestedsnærværende.

Lago di Como

Lige der hvor søen deler sig i to sydgående forgreninger ude på odden ligger Bellagio, som i århundreder har været hjemstedet for patriciervillaer og sommerfornøjelser for forskellige kulturpersonligheder. Du bør selvfølgelig ikke gå glip af Villa Serbellonis og Villa Melzis haver, og i den lille søde bykerne snor trange gyder sig rundt. Herfra tager du måske båden - ganske som poeterne i forgangne tider - over til landidyllen i Tremezzo eller Varenna med parker, historiske hoteller og borgen Castello di Vezio. Menaggio er endnu et af søens meget omtalte feriesteder.

Den, som vier lidt tid til småvejene på egnen, vil opdage, at området vrimler med små middelalderkirker i det grønne landskab. En af de smukkeste er Basilica di San Pietro al Monte på Monte Pedale-bjerget ved Civate, ikke langt fra Lecco.

Fristes du af glimmer og glamour, skal du tage en tur til Europas største kasino i Campione d'Italia, en italiensk enklave i schweizisk territorium ved Luganosøen et stenkast mod vest fra Comosøen.

Golfspilleren, som indkvarterer sig ved den sydlige del af Comosøen, vil have et udmærket udgangspunkt for besøg på mange fine baner i alle verdenshjørner.

 

 

 

Page Footer DK

ENIT – Den Italienske Stats Turistbureau – Gärdesgatan 14, SE-115 27 Stockholm – tlf +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it