• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Downloads

Søgemaskine

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lær Italien at kende

LOMBARDIA

Iseosøen (Lago d'Iseo)

Monte Isola, Lago d'Iseo

Lago d'Iseo-søen er forholdsvis ukendt i forhold til sine storesøstre i regionen, men er en rigtig lille perle. Hovedbyen hedder bare Iseo, en rar lille by med kroer og hoteller. Herfra tager du båden over til den charmerende ø Monte Isola, som er verdensberømt for sine håndknyttede net til fiskeri og alle slags sport - eller du køber en net-hængekøje med hjem! Cykler kan lejes på øen, og alternativt vandrer du op på bjerget for at holde picnic med udsigt.

En lidt mere pladskrævende souvenir til drenge med tegnebogen i orden er de håndbyggede træbåde fra området. Den traditionsbundne produktion findes på øen, og luksusvarianterne udarbejdes i Sarnico, et lille og fredfyldt sted på søens vestbred med et overraskende elegant præg. 

Lago d'Iseo


Længere oppe på samme side af søen ligger middelalderlige Lòvere, et historisk lille gemmested med et velbevaret centrum.

Vil du tage nogle afstikkere i området, skal du følge de lange dale mod nord og besøge uspolerede steder som Clusone med dens labyrintiske stræder eller Gromo længere oppe i samme dal.

 

 

Page Footer DK

ENIT – Den Italienske Stats Turistbureau – Gärdesgatan 14, SE-115 27 Stockholm – tlf +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it