• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Downloads

Søgemaskine

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lær Italien at kende

Sicilien

Mondello


Palermo - den myldrende og farverige hovedby på Middelhavets største ø - har sine strande uden for centrum, f. eks. Mondello nogle kilometer væk, med et glimt af det forrige århundrede.

Mod vest ligger naturreservatet Riserva dello Zingaro med små, fredelige fiskersamfund og små badebugter. Gå ikke glip af kulturbyen Erice!

På Siciliens sydvestlige kyst er der få egentlige badesteder, men den, som søger fred og ro og ikke for mange mennesker, kan finde gode naturstrande ved antikkens byer Selinunte og Agrigento. Cefalù

På sydspidsen af øen er kysten mere lettilgængelig, og børnevenlige strande findes f. eks. i den historiske by Gela, fiskernes Pozzallo og vinavlernes Pachino. Besøg også de små barokbyer et stenkast inde i landet. Siracusa står for romantisk skønhed og klassisk kultur.

Østkystens bademetropol Giardini Naxos og det maleriske Taormina er naboer til vulkanen Etna. Fra Taormina kan man tage svævebanen ned til de små badebugter.

Nordkysten er karakteriseret af små, fredelige badebyer som Capo d'Orlando, og feriecentre indfattet i det grønne landskab. Cefalù er en meget sympatisk lille by med gammelt centrum og sandstrand. Naturreservaterne Madonie og Nebrodi nås med lethed fra kysten.

Capo Bianco, Agrigento


Mange små øer indrammer Sicilien. De Eoliske øer ved Messinastrædet har vulkansk oprindelse. Der er skarpe klipper og varme kilder, men også fine, små, børnevenlige badebugter på f. eks. Vulcano. Sammen med Pantelleria og Favignana mod vest og Ustica i nord er de hver især et snorkelparadis med deres klare vand, grotter og rige dyreliv under vandet.

 

 

 

 

Page Footer DK

ENIT – Den Italienske Stats Turistbureau – Gärdesgatan 14, SE-115 27 Stockholm – tlf +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it