• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Downloads

Søgemaskine

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lær Italien at kende

Abruzzo

For naturelskeren, som altid har kikkert og vandresko i bagagen
For børnefamilien, som søger en rolig badeferie
For dig, som elsker det typisk italienske

For dem, som søger storslåede naturoplevelser, er Abruzzo noget helt specielt; hele 30 procent af regionens areal hører under naturbeskyttende lovgivning. Regionen ligger i midten af Italien, rækker ud mod Adriaterhavets sandstrande, og praler med spektakulære bjergmassiver i dens indre, hvor tinderne ofte når over 2.000 m. Om vinteren kan man stå på ski i nationalparkerne på steder som Roccaraso, Pescasseroli og den historiske Pescocostanzo. Der, hvor vildmarken ikke dominerer, findes ægte landbrugssamfund og hyrdeenge. De vigtigste afgrøder er vin, oliven og kornprodukter. Desuden udgør safran et specielt, men ikke uvigtigt lille produkt. Badebyer såvel som historiske bykerner besidder hver især en afslappende, rolig karakter. Mere livligt bliver det i sammenhæng med folkefester, f. eks. processionen med levende slanger, som i maj måned trækker tusindvis af besøgende til den lille bjergby Cocullo ikke langt fra Sulmona, som hviler på romersk grund.

Opi, Parco Nazionale d'Abruzzo


De tre nationalparker hedder "Gran Sasso d'Italia", "Majella" og "Abruzzo, Lazio e Molise". Ved parkerne ligger også små historiske perler som f. eks. Scanno (Parco Nazionale d'Abruzzo), Palena (La Maiella) og S. Stefano di Sessanio (Gran Sasso), hvor man har brugt meget møje og besvær på udsmykningen af husene i centrum. Mange af byerne er lidt bedagede, men meget interessante for de historisk interesserede og for dem, som søger ægte, uspolerede miljøer.

I denne nationalparkernes region føles det rigtigt, at hovedstaden hedder L'Aquila, "Ørnen". Den middelalderlige L'Aquila ligger i regionens indland og er kulturelt set den mest interessante by i Abruzzo. En 1500-tals borg dominerer bybilledet. Herinde findes et nationalmuseum med såvel en arkæologisk afdeling som skulpturer og malerier af regionale mestre. Den rosa-skinnende S. Maria di Collemaggio-kirke er regionens arkitektoniske mesterværk, som du ikke må gå glip af. Lokale produkter finder du på morgenmarkedet på Piazza Duomo.

Santo Stefano di Sessanio


Chietis
historiske centrum snørkler sig frem i det kuperede landskab i selskab med nyere bydele.  Byens arkæologiske museum (Museo Archeologico Nazionale) er præmieret flere gange. Pragtstykket i samlingerne er "Krigeren fra Capestrano", en gravstatue fra 500-tallet f. Kr. Omkring 20 kilometer fra Chieti ligger små gemmesteder fra middelalderen som Penne og Lanciano.

Teramo er en moderne by med historiske vartegn. Katedralens middelalder-indre kan prale af smukke sølvarbejder.

Abruzzos kystlinje har de historiske centre placeret strategisk oppe på et højdedrag med overblik over havet som f. eks. Vasto og Silvi. Nedenunder er badebyer, ofte med tillægsnavnet Marina, vokset frem omkring fiskerihavnene; fine steder for en fredelig ferie med familien.

Strandene i nord har gyldent sand og er lavvandede. Mod syd bliver kysten mere varieret: Rullesten og sand, klipper og skjulte bugter. Abruzzo har mange strande, som er præmieret med blåt flag for deres renlighed.    

San Silvestro


Her ved kysten ligger regionens største by, Pescara. Det er en havneby med fiskerflåde, turisthavn og færgetrafik mod bl. a. Kroatien, som også har lange sandstrande. I Pescara fødtes en af Italiens største forfattere, Gabriele D'Annunzio. Hans barndomshjem er nu et lille museum. Det lokalhistoriske museum, Museo delle Genti d'Abruzzo, beretter om regionens pastorale historie.

Læs mere om skisport!

 

 

Officiel hjemmeside, Abruzzo-regionen

 

 

 

Page Footer DK

ENIT – Den Italienske Stats Turistbureau – Gärdesgatan 14, SE-115 27 Stockholm – tlf +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it