• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Downloads

Søgemaskine

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lær Italien at kende

PIEMONTE - Ivrea

Appelsinkampen i karnevallets Ivrea

Februar 2018

Carnevale di Ivrea


Ivrea, en lille by nord for Torino med godt 24.000 indbyggere, fejrer hvert år sit karneval med farverige indslag. Det mest særprægede indslag er de dage, hvor der kastes med appelsiner.

"Appelsinkrigen", som den udspiller sig i dag, stammer fra midten af 1900-tallet. Der er dog en længere historie bag, da man i middelalderen brugte bønner i kampen. Ifølge sagnet gav feudalherren de fattigste familier en krukke med bønner to gange om året. For at vise deres vrede over deres situation smed de fattige bønnerne på jorden. Det blev senere en tradition at bruge bønnerne under karnevallet og kaste dem efter intetanende uvenner og fjender.

Midt i forrige århundrede begyndte byens unge kvinder at kaste appelsiner, konfetti og blomster på karnevalsoptogets vogne fra deres balkoner. Målet var selvfølgelig at få de unge kavalerers opmærksomhed. Lidt efter lidt udviklede det sig til en rigtig kamp mellem dem, som sad i optogets vogne, og tilskuerne på balkonerne.  I dag er appelsinkampen en reguleret konkurrence med ni forskellige hold.

 

Carnevale di Ivrea

Karnevallet i Ivrea 2018: 10-13/2

Noter:

http://www.storicocarnevaleivrea.it/English/

Page Footer DK

ENIT – Den Italienske Stats Turistbureau – Gärdesgatan 14, SE-115 27 Stockholm – tlf +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it