• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Downloads

Søgemaskine

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lær Italien at kende

Med tog

Med tog

Det er smidigt, enkelt og billigt at køre med tog i Italien. Tognettet er veludviklet, og de større byer nås med lyntoge flere gange om dagen, mange strækninger har forbindelser hver time. Det betyder, at det normalt er let at finde plads på togene, og ved kortere ture er det sædvanligvis nok at købe billetten på stedet i Italien.

Snabbtåg Frecciarossa

Det nemmeste sted at finde togtider og priser er på den italienske togudbyder Trenitalias hjemmeside. Togtiderne er almindeligvis tilgængelige ca. 2 måneder i forvejen.

Søger du togtider generelt i Europa eller fra lande som grænser op til Italien, kan du finde yderligere information på den tyske hjemmeside for DB Bahn.

Børn under 4 år kører som regel gratis på både 1. og 2. Klasse, men har ikke ret til deres egen siddeplads. Børn under 12 år kører med 50 % rabat og har dermed også ret til deres eget sæde.

Familierabat findes til børnefamilier eller grupper på 3 til 5 personer.  Gruppen skal indeholde mindst en voksen og et barn under 12 år. Bestillingsgebyr er inkluderet samt en rabat på standardprisen på 20 % for voksne og 50 % for børn.

Obs! Gyldighed

For at billetten skal være gyldig, skal du stemple den i en automat på perronen, inden
Glemmer du at stemple billetten, er den ugyldig, og en evt. bøde kan udstedes af billetkontrolløren.
Har du en returbillet, skal du stemple i den anden ende af billetten ved hjemrejsen. du stiger på toget. Se efter den lille gule blikkasse med teksten "Convalida". Der skal derefter stå dato og klokkeslæt på billetten.

Carta d'Argento er for rejsende, som er over 60 år. Kortet koster 30 euro og gælder et år fra købsdatoen. Billetten er gratis, hvis du er ældre end 75 år. Kortet giver bl.a. 15 % rabat på standardprisen på 1. og 2. klasse. Det inkluderer også Ral + Plus, som giver visse rabatter på internationale tog. Kortet kan købes i billetlugen på togstationerne i Italien og via autoriserede forhandlere.

Interrailkortet er det mest almindelige for togturister i øjeblikket. Det fås som:

    * Interrail Global Pass

    * Interrail One Country Pass (gælder kun i et land)

Interrailkortet kan købes vis DSB.

Du kan læse om flere rabatmuligheder på Trenitalias hjemmeside.

Bestilling og køb af billet

Via Internet hjemmefra
Det er nemmest at bestille via internettet på Trenitalias hjemmeside. Ved bestilling på nettet gives en vis bestillingsrabat.

Man kan højst bestille 5 billetter ad gangen. Under bestillingen modtager du en kode, som siden kan anvendes i de hvide/gule selvbetjeningsautomater på perronen til at udskrive din billet. De fleste større togstationer i Italien har en sådan automat.

Kontant eller med kreditkort på stedet
Du kan også købe togbilletten i en almindelig billetluge eller med de mest almindelige kreditkort i selvbetjeningsautomater på perronen.
Anvisninger findes på flere sprog (engelsk, tysk, etc.).

For hjælp og booking fra udlandet: +39-06 68475475

Tilbagekøbe: rimborsi@trenitalia.it

Klager: reclami@trenitalia.it


 

NTV – et alternativt togselskab

Det konkurrerende togselskab Nuovo Trasporto Viaggiatori (NTV) har nu også eksisteret i nogle år og trafikerer nogle af de større byer i landet, men til byernes sekundære stationer som f.eks. Stazione Cadorna i Milano.

www.ntvspa.it

NTV - Nuovo Trasporto Viaggiatori

Bilag

  • Trenitalia broschyr (1595 Kb - Format pdf)
    Tågnätet, tågtyper
    Forfatter: Trenitalia

    All rights reserved

Page Footer DK

ENIT – Den Italienske Stats Turistbureau – Gärdesgatan 14, SE-115 27 Stockholm – tlf +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it