• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Downloads

Søgemaskine

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lær Italien at kende

Hoteller

Hoteller

Hotel Lux - Venedig


Der er omkring 38.000 hoteller i Italien. Alle hoteller opererer med priser fastsat pr. år, som meddeles til det lokale turistbureau. En mindre prisforhøjelse i løbet af året er tilladt, så check altid priserne før bestilling. De fleste hotelpriser inkluderer skatter, serviceafgift, varmetillæg og/eller aircondition. Hvis prisen er ekskl. moms (IVA), tillægges en meromkostning på 10 %.

Hotellerne klassificeres som følger:
Fra 5*L som betyder luksushotel og herefter ned til en enkelt stjerne. Tre stjerner kan betragtes som et mellemklassehotel. Alle får mindst en stjerne, hvilket betyder, at man ikke kan forvente mere end meget enkel standard. Pensionater (pensioni) svarer i Italien til hoteller med en til tre stjerner.

Den regionale lovgivning regulerer klassificeringen, og de lokale turistmyndigheder fastsætter antallet af tildelte stjerner.

Hotelpriserne er normalt lavere i lavsæsonen, f. eks. fra november-marts i de større hovedbyer, og i vinterhalvåret på badestederne. Skisportsstederne kører med lavsæsonpriser i april og maj, samt fra september-november. Jul og nytår er lig med højsæsonpriser de fleste steder ligesom ved andre forlængede weekender.

Morgenmad indgår ikke automatisk i værelsesprisen. Helpension (morgenmad, frokost og middag) eller halvpension (morgenmad og frokost eller middag) tilbydes ofte til fordelagtige priser.

Bestilling
De italienske turistbureauer bestiller ikke hoteller, men kan på forespørgsel fremsende hotellister eller henvise til de lokale turistkontorers hjemmesider, hvor hotellerne er angivet. Det er nemmest at bestille ved direkte kontakt med hotellet pr. e-mail, fax eller telefon. Foretager du en skriftlig bestilling, modtager du også en skriftlig bekræftelse, og det kan virke betryggende. Som oftest bliver du bedt om et kreditkortnummer som sikkerhed for bestillingen. Et andet alternativ er at henvende sig til et rejsebureau i din hjemby for at få hjælp med bestilling af hotel.

Ifølge italiensk lov, og IHAs (International Hotel Association) samt FIAVETs (International Federation of Travel Agents) regler er en hotelbestilling gyldig, så snart et depositum er indbetalt. Ifølge IHAs og FIAVETs regler bør depositummet tilbagebetales, såfremt reservationen er afbestilt mindst 14 dage i forvejen eller 30 dage i forvejen i højsæsonen. Afvigelser kan forekomme, check derfor f. eks. hotellets hjemmeside, og afstem informationerne med din bestilling.


Hotell i Italien:

www.italyhotels.it

 

Flere hoteller kan findes også i de forskellige regioner hjemmesider.

Page Footer DK

ENIT – Den Italienske Stats Turistbureau – Gärdesgatan 14, SE-115 27 Stockholm – tlf +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it