• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Downloads

Søgemaskine

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lær Italien at kende

Agriturism, Bondegårdsferie

Agriturism / Bondegårdsferie

Umbria

At bo ude på landet i Italien er en drøm for mange og en drøm, som nemt kan gøres til virkelighed. Der findes mange gårde, som ved siden af deres landbrugsvirksomhed tager imod turister til indkvartering og/eller middage; fænomenet kaldes i Italien for "agriturism", og gårdene kaldes for "agriturismo" eller "azienda agrituristica".

Det findes flere organisationer, som bondegårdene kan tilslutte sig for bl.a. at være med i deres guider og på denne måde nå ud til turisterne. Den største og ældste organisation hedder Agriturist, men andre kan lokalt være større. Der er flest gårde i Toscana, en del i Piemonte, Umbria og Emilia Romagna, og i nogen udstrækning findes de i alle regionerne i Italien. Bor du på hotel i en uge, kan det være hyggeligt at køre ud til en agriturismo blot for at spise en rustik middag en aften.

Toscana Agriturism-virksomheden reguleres af såvel national som regional lovgivning. Klassificeringssystemer findes, men de varierer fra region til region og er ikke indbyrdes sammenlignelige. I Toscana f. eks. har gårdene fra et til tre kornaks, hvor tre er den højst mulige karakter. Dog baseres karakteren ikke kun på værelsesstandarden, men også på gårdens drift som helhed.
Mange gange er agriturism en rigtig kvalitetsbolig i nænsomt restaurerede gamle bondehuse med smukt renoverede og stilfuldt møblerede værelser, og ikke sjældent er der til og med en pool til fri afbenyttelse. Nogle gange er det betydeligt mere enkelt, men dog ret sjældent en budgetløsning. Derimod kan priserne ofte sammenlignes med landsbyhoteller i mellemklassen eller derover.

Et af grundprincipperne er, at turisme ikke må udgøre gårdens hovedindkomst, det skal landbruget derimod. Gårdens produkter skal anvendes ved måltiderne i det størst mulige omfang og gerne videresælges til gæsterne. Herudover er den miljømæssige tanke og ambition at bevare fokus på det landlige liv og at varetage lokale traditioner og typiske lokale madretter, etc. En stor del av gårdene tilbyder konkrete forslag til, hvordan turisten kan bruge den omkringliggende natur. Mange stiller mountainbikes og heste til rådighed.

Større organisationer:
www.agriturist.it
www.turismoverde.it  (kun på italiensk)
www.terranostra.it  (kun på italiensk)

Andre links:
www.agriturismo.com
www.agriturismo.it
www.agriitalia.it
www.agriturismo-italia.net

Der findes endvidere danske rejsearrangører, som er specialiserede indenfor denne type indkvartering.

 

Page Footer DK

ENIT – Den Italienske Stats Turistbureau – Gärdesgatan 14, SE-115 27 Stockholm – tlf +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it