• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Downloads

Søgemaskine

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lær Italien at kende

Religiøs indkvartering/Kloster

Religiøs indkvartering / Kloster

Abazia di Staffarda


Søger du et mere fredeligt miljø, er det de fleste steder muligt at bestille en bolig i et af de lokale klostres gæstehuse.
Allerede i middelalderen søgte pilgrimmene til klostrenes gæsteboliger for at overnatte, da de her fandt mere fred og ro end på de sædvanlige kroer langs vejene.
Som midlertidig gæst forventes du naturligvis ikke at aflægge klosterløfte, men der er visse regler, som du normalt bør respektere:

  • Respekter nonnernes eller munkenes behov for tilbagetrukkethed
  • Vær stille når det er påkrævet
  • Respekter gudstjenester og måltider.

Chiostro della Basilica di S.Paolo - Roma

Nogle klostre har også et tidspunkt du bør huske på, når porten lukkes om aftenen.

Priserne varierer fra meget billigt til dyrt, men i de fleste tilfælde er det et indkvarteringsalternativ, som er rimeligt i pris. En del klostre drives som mere simple b & b eller pensionater, og her er hele familier normalt velkomne. I nogle tilfælde tager man kun imod kvinder eller mænd. Andre klostre drives mere som en slags "retreat", hvor man forventes at deltage til en vis grad i det daglige klosterliv.

Du kan finde klostre på de lokale turistbureauers hjemmesider. Du finder dem normalt under indkvartering, hvis du søger på titlen "Casa per ferie" eller "Holiday homes". Søg efter indkvarteringsnavne som inkluderer f. eks. "monastero", "convento", "chiostro", "abbazia", "suore".

Nogle af de mest almindelige klosterordener er benediktinerordenen, dominikanerordenen, franciskanerordenen og karmelitordenen. Disse navne kan naturligvis også være indeholdt i gæstehusets navn.

Birgittasøstrene

Birgittinerorden driver gæstehuse i Rom, Farfa Sabina, Assisi og Napoli.
Du skal bestille i god tid, da gæstehusene er meget populære, især i Rom.

www.brigidine.org
www.birgittasystrarna.se

En svensk rejsearrangør som arrangerer specifikke klosterrejser til Italien er:

https://www.klosterresor.se/

Page Footer DK

ENIT – Den Italienske Stats Turistbureau – Gärdesgatan 14, SE-115 27 Stockholm – tlf +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it