• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Downloads

Søgemaskine

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lær Italien at kende

Naturoplevelser

Introduktion

At vandre i sin ferie er velgørende meditation for alle aldersgrupper, fjernt fra computerspil og alle pligterne på kontoret. Italiens mange naturbeskyttelsesområder tilbyder fantastiske oplevelser for turisten, til fods eller på cykel. Hvis man ikke har forestillet sig en helt "grøn" ferie, kan man nemt kombinere naturoplevelser med kultur eller med sol og strand. Indkvartering på en gård på landet er en god kombination, så man kan nyde landluften og de rustikke oplevelser og ikke mindst det grønne køkken. Måske har du lyst til at udforske naturen fra hesteryg? Så er en gårdferie helt oplagt.

Naturen byder på forbløffende oplevelser, som også børn i forskellige aldre sætter pris på. Det er naturligvis ikke altid, man behøver at tage vandrestøvlerne på for at få disse oplevelser. Under "Naturattraktioner" og "Grønne tips" har vi samlet nogle forslag til dig, som vil opleve naturens under med eller uden anstrengelse.

Italiens 22 nationalparker er spredt over hele landet, og to mere er på vej. Ud over disse er der et stort antal - over 300 - naturreservater, som er beskyttet på regionalt niveau. Disse parker og reservater dækker store områder, og midt i det grønne gemmer sig også små og større byer, ofte små kulturskatte. En del naturbeskyttelsesområder er marine, og for dykkeren er der en hel verden at udforske. Naturområderne er kort sagt en glimrende idé til en afvekslende ferie.    

Hvis man får en spontan idé, når man er i Italien, kan man henvende sig til de lokale turistinformationskontorer, der har kort og brochurer. Hvis man vil planlægge hjemmefra, er det en god begyndelse at gå ind på parkernes hjemmesider (se parkpræsentationerne)

Parkernes egne informationskontorer har af og til begrænsede åbningstider, spørg de lokale turistbureauer. I de fleste parker kan du komme med på organiserede vandreture i grupper (ikke altid på andre sprog end italiensk, men du har jo selskab), og du kan ofte bestille din egen guide via parkens informationskontor.
I Italien må man generelt ikke plukke svampe eller blomster, og man må ikke campere, hvor det ikke er udtrykkeligt markeret. Ofte er der også forbud mod at tage hund med ind i parkerne. Se de respektive parkers hjemmesider for nærmere information om de gældende regler.

For dig, som ikke har vandret før: tag gode vandresko på, undersøg rutens sværhedsgrad, følg lederen (prøv ikke på at skyde genvej), og husk at tage vand med!


Du kan downloade vores guide "Italienske Nationalparker" ved at klikke her.

Page Footer DK

ENIT – Den Italienske Stats Turistbureau – Gärdesgatan 14, SE-115 27 Stockholm – tlf +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it