• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Downloads

Søgemaskine

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lær Italien at kende

Spa / Kursteder

Spa og kursteder

Man har i årtusinder vidst, at vand og bade har en både legemlig og sjælelig rensende virkning. Alle steder, hvor antikkens romere slog sig ned, blev der også opført offentlige badeområder. Man opdagede også tidligt de lægende kræfter i mineralholdigt vand, og i Italien er der  mange kursteder, som går mange hundrede år tilbage i forbindelse med naturlige kilder. Mange kursteder oplevede et stort opsving omkring det forrige århundredeskifte, og steder som Montecatini i Toscana og Salsomaggiore i Emilia Romagna har fantastiske bygninger i jugendstil og smukke parkområder, hvor man kan nyde et kurophold i en tidslomme.

De klassiske kursteder har medicinsk uddannet personale, og italienere kan få lægeordinerede besøg på et kursted eller "terme", som man siger i Italien.

Vore dages udbud er meget varieret. Ud over klassiske kure som baseres på kildevandet (at drikke, bade i, indånde dampe af, få mudderpakninger af, etc.) er der også rent æstetiske kure. Ind imellem er der også fitnessprogrammer, selvom stemningen generelt er mere meditativt afslappende end hurtigt "kom i form". For mere moderne terapier og skønhedsbehandlinger skal man se efter benævnelsen "centro benessere", som bedre end "terme" svarer til det, vi i Danmark forstår ved spa.

Flere tips om spa kommer snart!

 

Page Footer DK

ENIT – Den Italienske Stats Turistbureau – Gärdesgatan 14, SE-115 27 Stockholm – tlf +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it