• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Downloads

Søgemaskine

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lær Italien at kende

Shopping

Shopping

Butikker
Butikkerne holder normalt åbent kl. 8.30-13.00 og 15.00-19.00. I Syditalien og særligt om sommeren på badesteder holder man åbent lidt længere om aftenen og har også åbent om søndagen. Butikkerne i storbyerne holder ikke altid siesta-lukket. Af og til er der lukket mandag formiddag, men det svinger meget lokalt.

La Rinascente, COIN og UPIM hedder de største stormagasinkæder, hvoraf den første er den mest eksklusive.

Butikskæder for dagligvarer er bl.a. CONAD, GS, Coop, Esselunga og PAM/Panorama.

Hvad skal man købe?
Det er svært at modstå italiensk mode og italiensk design i almindelighed, og italienske prestigemærker er billigere i Italien. De største modebyer er Milano og Firenze, men også i Rom, Venedig og andre større byer har Gucci, Armani og de andre store mærker deres egne butikker. Der er selvfølgelig også billigere tøjkæder, og ligesom på markeder kan man her ofte finde godt og spændende tøj til gode priser.
Prisniveauet i Italien er generelt nogenlunde som i Danmark, men det varierer fra by til by. Nogle varer er billigere i Italien; ud over italienske tøjmærker kan man gøre gode køb af f.eks. snorkeludstyr og visse elektronikvarer.

Ravello, Campania

Italien har stolte håndværkstraditioner, og det er sjovt at tage lokal brugskunst med hjem, f.eks. glaseret keramik, håndgjort papir, smedejernsvarer (hvis man er i bil), m.m.
Gastronomiske indkøb er også nogle af de bedste souvenirs. Snus rundt hos vinhandlere og ostebutikker, og lad ekspedienterne vejlede dig i udvalget af pølser og skinker. Bed dem vakuumpakke ("sottovuòto") kølevarer, og opbevar dem i minibaren på hotellet, eller læg indkøbene lige inden hjemrejsen.
Det er derimod ikke specielt billigt at handle i lufthavnsbutikkerne, selvom de største lufthavne har gode butikker til indkøb i sidste øjeblik.

Marknad i Trivento, Molise


Prutte om prisen?
I butikkerne er det generelt omsonst at forsøge. På markederne derimod står det enhver frit for at prøve lykken.

Udsalgsperioder
Tøj- og skoudsalg starter normalt i midten af januar og i midten af juli.

Pligt til at få kvittering  
Også for udenlandske turister gælder pligten til at bede om en kvittering ("scontrino") for betalte varer eller ydelser. Det gælder både store og små indkøb. Selv for en kop kaffe ved bardisken har du som forbruger pligt til at sørge for, at du får en kvittering med.

Ny lov mod falske mærkevarer
I et par år har der været en lov mod salg af falske mærkevarer. Det betyder, at hvis man køber et åbenbart plagiat (f.eks. alt for billig taske med et mærkelogo, på stranden, på gaden, på marked, osv.), risikerer man store bøder fra patruljerende politi, op til 10.000 euro.

 

Page Footer DK

ENIT – Den Italienske Stats Turistbureau – Gärdesgatan 14, SE-115 27 Stockholm – tlf +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it